Så löste Synsam sina problem med fakturaflödet

Synsam är en av Nordens ledande optikkedjor och består idag av totalt cirka 500 butiker varav 176 i Sverige. Under 2015 sökte Synsam efter en utomstående aktör som kunde hantera alla steg i order- och fakturaflödet.

Enligt Magnus Johansson, Team manager på Synsam, föll valet på Scancloud som är en helhetsleverantör av in- och utgående fakturor och ordrar. Med högklassig teknisk kunskap och support var Scancloud det självklara valet i övergången mot en digitaliserad hantering.

– När vi utvärderade flera olika aktörer såg vi att Scancloud erbjuder den flexibilitet och service som passar oss bäst. Vi har inte behövt följa vissa uppsatta strukturer eller format då Scancloud har aktiverat systemet tillsammans med oss och följt med i vår utveckling. När vi saknat en teknisk lösning på vår sida har Scancloud bidragit med lösningar på deras sida, säger han.

Förutom ökad kvalitet och kontroll över både fakturor och ordrar har Scancloud även gett Synsam besvärsfrihet i fakturahanteringen.

– Vi behöver inte längre bekymra oss över vilka format våra leverantörer eller kunder använder då Scancloud levererar alla in- och utgående fakturor till vårt affärssystem i rätt format. Med knappa resurser internt har stödet från Scancloud varit avgörande för vår digitala resa och i vårt fortsatta samarbete, konstaterar Magnus Johansson.